Boek
Nederlands

Lotta telt

Diane Put (auteur), Rik De Wulf (auteur)
+1
Lotta telt
×
Lotta telt Lotta telt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lotta telt de ledematen van dieren: een vogel met één poot (of toch twee?), een hond met drie zwarte en één witte poot, een spin met zeven gezonde en één gebroken poot… In de hangmat ligt een beest met negen poten, wat zou dat zijn?
Onderwerp
Tellen
Titel
Lotta telt
Auteur
Diane Put Rik De Wulf 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044830767 (hardback)

Besprekingen

Lotta – zo blijkt uit twee eerder verschenen prentenboeken – is een kip die met veel verwondering in de wereld rondkijkt. Dat is ook in dit verhaal het geval: Lotta wil alles tellen, want tellen vindt ze echt heel leuk. Terwijl de andere kippen een beetje luieren in de zon, stapt Lotta rond en telt van één tot tien. De ooievaar die op één poot staat, maar wel twee poten heeft, de hond met drie zwarte poten en één witte poot, het lieveheersbeestje met vijf stippen op zijn rug en ga zo maar door. Bij elk cijfer en elk dier dat Lotta ontmoet vraagt Lotta zich af wat zij zou kunnen als ze evenveel poten had. Zou ze zoals het lieveheersbeestje met zes poten ondersteboven aan een tak kunnen hangen? Zou ze met acht poten ook webben kunnen weven zoals een spin? En een dier met negen poten, bestaat dat wel, vraagt Lotta zich af. Neen, niet echt, tante Cato en haar kuikens hebben haar gefopt! En als Lotta samen met hen heerlijk lui in de hangmat ligt, zijn er tien pootjes gezellig bij elkaar. <…Lees verder
Lotta de kip telt dierenpoten, van één tot en met tien. Voor de goede kijker zijn er ook andere dingen te tellen: vlinders, bloemen en bomen. Telkens als Lotta een dier tegenkomt met een ander aantal poten, ziet ze daar het voordeel van. Uiteindelijk wordt ze gefopt door tante Cato en haar kuikens: er ligt een beest met wel negen poten in haar hangmat! Dan is ze erg tevreden met haar twee poten en ligt ze lekker met Cato en de kuikens te genieten in de hangmat. Mooi verzorgd, kleurig prentenboek in oblong formaat met duidelijke, zwartomlijnde geschilderde illustraties in heldere kleuren. De korte, in grote schreefloze letters gedrukte tekst laat zich goed voorlezen. Over kip Lotta verscheen al vele prentenboeken. Vrolijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.