Boek
Nederlands

Lotta en het grote pompoenmonster

Diane Put (auteur), Rik De Wulf (auteur)
+1
Lotta en het grote pompoenmonster
×
Lotta en het grote pompoenmonster Lotta en het grote pompoenmonster

Lotta en het grote pompoenmonster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Kip Lotta mooie kastanjes zoekt in het herfstbos, laten de kuikens van tante Cato haar schrikken. Ze hebben zich verkleed voor Halloween. Intussen maakt tante Cato lekkere pompoensoep. Oblong prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Halloween
Titel
Lotta en het grote pompoenmonster
Auteur
Diane Put Rik De Wulf 1958-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822434 (hardback)

Besprekingen

Kip Lotta is buiten en geniet van de herfst. Ze kijkt naar de gekleurde blaadjes en raapt kastanjes. Tante Cato holt een pompoen uit voor Halloween. Met Halloween mag je je verkleden en iedereen aan het schrikken maken. Lotta wil de kuikens van tante Cato laten schrikken maar iedereen is pas echt bang van het pompoenmonster van tante Cato. Deel uit de serie over kip Lotta*. Vriendelijk en kleurig prentenboek in oblong formaat. De tekst is gedrukt in verschillende lettertypen zonder schreef, de belangrijkste woorden zijn vet gedrukt. De prenten zijn overzichtelijk en lief. Geschikt om voor te lezen aan (oudere) kleuters en het thema herfst te bespreken. Op het achterplat staan wat knutselvoorbeelden op basis van herfstvondsten. Vanaf ca. 4 jaar.

Lotta en het grote pompoenmonster

Het is herfst. Lotta de kip zoekt kastanjes en herfstblaadjes. Wat verderop is tante Kato druk doende een pompoen uit te hollen. Lotta kijkt geïnteresseerd toe tot ze plots opgeschrikt wordt door drie kleine herfstmonstertjes die 'Boe' roepen. Dan ziet Lotta dat het de kuikentjes van tante Kato zijn. Op haar beurt gaat Lotta proberen om de kuikens te laten schrikken (ze kondigt het wel op voorhand aan). Lotta vindt een vogelverschrikker. Ze loopt met de vogelverschrikker op de kuikens toe, ondertussen 'Boe, boe, boe' roepend. Nu zijn het de kuikens die bang zijn, denkt Lotta. Toch niet. Ze schrikken niet van Lotta maar van het veel grotere monster dat achter de struiken vandaan komt: een monster met een enorme oranje kop, gemene ogen en akelige tanden. Lotta en de kuikens hebben na al dat gegriezel wel trek in een lekkere kom pompoensoep en ze knutselen een leuke halsketting van kastanjes. Op de schutbladen staan nog leuke knutselideetjes met herfstmateriaal. Dit is een eenvoudig herf…Lees verder