Besprekingen

Bonnie bedenkt een denkbeeldige vriend, die ze Niemand noemt, op het moment dat ze die het hardst nodig heeft. De moeder van Bonnie wordt namelijk verliefd op haar meester. Daardoor heeft Bonnie niet meer alleen de aandacht van haar moeder. Voor de komst van meester Weetal deelden ze alles met elkaar, zelfs het grote bed. Het is Bonnies alter ego Niemand die haar op momenten toespreekt. Niemand is tegelijk zowel een troost als een bron van frustratie, doordat ze Bonnie vertelt wat ze eigenlijk niet wil horen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Bonnie. Hierdoor krijgt de lezer een goede inkijk in de belevingswereld van een meisje dat haar moeder niet wil delen. Het geheel is in een vlotte stijl geschreven. Makkelijk te lezen boek. Zeker interessant als je je als lezer eens wil verplaatsen in kinderen die ineens een ouder moeten delen met een nieuwe partner.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia