Boek
Nederlands

Kroniek van een overzichtelijk jaar

+1
Kroniek van een overzichtelijk jaar
×
Kroniek van een overzichtelijk jaar Kroniek van een overzichtelijk jaar

Kroniek van een overzichtelijk jaar

Dagboeknotities van de gevierde Vlaamse schrijfster (1946) over het jaar 2018, waarin ze vertelt over haar boekpresentaties, lezingen en de beslommeringen met haar familie en kennissen, maar ook over haar broer die ongeneeslijk ziek blijkt.
Onderwerp
Broeckhoven, Diane
Titel
Kroniek van een overzichtelijk jaar
Auteur
Diane Broeckhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
230 p.
ISBN
9789460018121 (paperback)

Besprekingen

De gelauwerde Vlaamse schrijfster debuteerde in 1980 met 'Dagboekje van Matthijs'. In haar tientallen jeugdboeken doorbrak ze diverse taboes. In 1998 verscheen haar eerste roman voor volwassenen. Ze brak door in 2001 met 'De buitenkant van meneer Jules', een ontroerende roman over leven en doodgaan. Meer romans over grote levensthema’s volgden, alle geschreven met veel inlevingsvermogen. In 'Kroniek van een overzichtelijk jaar' speelt dit oeuvre een belangrijke rol. Een jaar lang volgen we de auteur van de ene boekpresentatie naar de andere lezing over haar werk. Tussendoor betrekt ze de lezer bij haar dagelijkse beslommeringen met familie, (klein)kinderen en vrienden. De maatschappelijk betrokken auteur neemt geen blad voor de mond. Ze beschermt haar naasten door hun namen af te korten tot initialen. Een jaar als vele andere, ware het niet dat haar enige broer ongeneeslijk ziek blijkt. Aan hem is het boek opgedragen. Toegankelijke, laconieke schrijfstijl zonder omhaal van woorden. Do…Lees verder

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia