Besprekingen

De 40-jarige Johnny Verstappen is een simpele geest. Van zijn sociaal werkster moet hij zelfredzaam worden. Dus weg van zijn moeder, apart gaan wonen en werken. Daarin slaagt hij wonderwel. Elke dag loopt hij naar zijn werk in de bouwmarkt. Hij houdt van wandelen, van stappen. Hij heet toch niet voor niets Verstappen? Op zijn verjaardag krijgt hij een fles whiskey van het merk Johnny Walker. Een grapje van zijn collega’s. Het is de eerste keer dat hij alcohol drinkt. Na zijn werk kijkt hij ’s avonds het liefst naar de soap ‘Samen’ op tv. Hij is helemaal weg van de actrice die Cindy speelt. Wie kan geloven dat hij haar ooit nog eens in het echt zal ontmoeten? En ja, hoor. Op een dag zit hij op een terrasje en daar ziet hij haar plotseling. Alleen noemt de ober haar anders, bij haar echte naam. En dan doet hij iets wat hij nog nooit eerder gedaan heeft .... Uitgeverij Wablieft! publiceert leesboeken in duidelijke taal met grote letters en korte zinnen, speciaal voor volwassen beginne…Lees verder

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia