Boek
Nederlands

Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed

Dav Pilkey (auteur), Tjibbe Veldkamp (vertaler)
+1
Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed
×
Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed

Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hondje Stinkie Bom heeft een verschrikkelijk slechte adem. Als meneer en mevrouw Bom Stinkie weg willen doen, verzinnen de kinderen een adembenemend plan om Stinkie van haar stinkadem af te helpen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Stinkie Bom : de hond die haar stinkende best deed / [tekst en illustraties] Dav Pilkey
Auteur
Dav Pilkey
Vertaler
Tjibbe Veldkamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dog breath : the horrible trouble with Hally Tosis
Uitgever
[Amsterdam]: Condor, © 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789464530391 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek van Dav Pilkey over de hond Stinkie Bom. De adem van Stinkie de hond ruikt verschrikkelijk. Niemand kan ertegen, en er komen zelfs ongelukken van. Als Stinkies adem weer eens de boel verpest, nemen meneer en mevrouw Bom een moeilijk besluit: Stinkie moet weg. Maar daar zijn hun kinderen het niet mee eens! Ze proberen van alles uit om Stinkies stinkadem weg te krijgen – van een adembenemend uitzicht tot een ademstokkende achtbaan. Maar helaas: niets werkt. Alleen een wonder kan Stinkie nog redden…’Stinkie Bom’ is met veel droge humor geschreven en is trefzeker vertaald door Tjibbe Veldkamp. Met veel humoristische en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.Dav Pilkey (1966) is een wereldberoemde jeugdauteur en illustrator. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de populaire ‘Dog Man’-serie, en zijn werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Stinkie Bom

Hondje Stinkie heeft haar naam niet gestolen. Ze kan het niet helpen maar heeft een afschuwelijke adem. Stinkie is een heel lieve hond en de familie Bom besluit uiteindelijk dat ze weg moet, tot groot verdriet van de kinderen. Zij verzinnen allerhande plannen om Stinkie te kunnen houden, tot Stinkie plots zelf op het voorplan treedt!Het is een prachtig verhaal over een realiteit die vol humor is uitgewerkt. Honden hebben dikwijls een afschuwelijke adem (soms ligt de oorzaak bij wat ze gegeten hebben). De auteur en eveneens illustrator Dav Pilkey heeft dat thema humoristisch en een tikkeltje satirisch vormgegeven. De prenten spreken boekdelen, zoals wanneer Stinkie vrolijk aan de lijn wandelt terwijl alle wandelaars, de stinkdieren, tot zelfs de zon, hun neus dichtknijpen.De kinderen zoeken voor hun hond vergeefs naar een oplossing. De auteur speelt daarbij met een rijk taalgebruik vol gevatte humoristische associaties, zoals “het adembeneme…Lees verder

Suggesties