Boek
Nederlands

Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

Dav Pilkey (auteur), Marjolein Algera (vertaler)
+1
Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen
×
Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als Sjors en Harold met een scheikundige truc de kantinejuffrouwen weg hebben gepest, komen er hele vreemde buitenaardse wezens voor in de plaats. Die lijken slechte plannen te hebben met de scholieren. Tijd om samen met Kapitein Onderbroek in actie te komen! Met veel cartoonachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen
Auteur
Dav Pilkey
Vertaler
Marjolein Algera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Captain Underpants and the invasion of the incredibly naughty cafeteria ladies from outer space (and the subsequent assault of the equally evil lunchroom zombie nerds)
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2017 | Andere uitgaven
132 p., 16 p. stripverhaal : ill.
ISBN
9789026144585 (hardback)

Besprekingen

Sjors en Harold zijn de plaaggeesten van de school. Op een dag misbruiken ze een scheikundige truc om de kantinejuffrouwen weg te pesten. Maar voor hen in de plaats neemt schoolhoofd Krupps wel heel vreemde wezens aan. Als de jongens merken dat deze nieuwe, buitenaardse kantinemedewerksters ervoor zorgen dat alle andere kinderen veranderen in zombiestuudjes moeten ze wel in actie komen. Maar hoe? Voor het eerst geheel in kleur uitgegeven, derde deel in een serie die veel weg heeft van een stripverhaal. Met een minimum aan tekst en een veelheid aan 'goedkope animatietechnologie', die gemiddeld de helft of meer van de bladspiegel bestrijken, wordt een verhaal verteld dat net zo weinig om het lijf heeft als de kapitein op het voorplat: de meligheid is troef. Achterin staat als bonus een stripverhaaltje van de hand van Sjors en Harold, compleet met kinderlijke taalfouten. Ook dit deel komt tegemoet aan de wens van minder geoefende lezers: veel grappen en actie zonder karakterontwikkeling …Lees verder

Suggesties