Boek
Nederlands

De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land

Dan Jones (auteur)
+1
De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land
×
De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land

De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land

Geschiedenis en achtergronden van de militaire operaties die westerse troepen in de middeleeuwen uitvoerden in de islamitische wereld.
Titel
De Kruisvaarders : de strijd om het Heilige Land
Auteur
Dan Jones 1981-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crusaders
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2020
525 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789401916547 (hardback)

Besprekingen

De middeleeuwse kruistochten vormden een gewelddadige periode in de relatie tussen Europa en de islamitische wereld. Westerse vorsten, ridders en priesters trokken naar Palestina om de zogenaamde heilige plaatsen veilig te stellen voor christelijke pelgrims. Veel kruisvaarders hadden al ervaring met veroveringsoorlogen elders en lieten zich graag voor kerkelijke karretjes spannen met persoonlijk gewin in het vizier. Dit boek schetst de belangrijkste hoofdrolspelers, hun politiek en dynastiek gekonkel en hun wapengekletter. Daarbij is ook aandacht voor het leed dat hun vermeende heldhaftigheid veroorzaakte. De kruistochten worden in de context van botsende culturen geplaatst zoals die ook elders langs de Europese grenzen speelde. Niet elke veldslag komt voorbij en dat houdt de verhaallijn overzichtelijk, ondanks de vele personages. De kruisvaarders hielden lang stand dankzij de verdeeldheid tussen hun Turkse en Arabische tegenstanders. Periodes van vrede zorgden voor culturele en econo…Lees verder

Over Dan Jones

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dan Jones

Dan Gwynne Jones (Reading, 27 juli 1981) is een Brits journalist, historicus en tv-presentator.

Biografie

Dan Jones werd geboren in Reading in een Welsh gezin. Hij studeerde aan het Pembroke College van de Universiteit van Cambridge waar hij les kreeg van David Starkey. Zijn eerste boek The Peasants Revolt verscheen in 2009. Zijn tweede boek over het Huis Plantagenet werd omgezet in een documentaire-serie op Channel 5 onder de naam Britain's Bloodiest Dynasty dat Jones zelf ook presenteerde. Daarnaast werkt hij als columnist voor de London Evening Standard.

Bibliografie

  • Crusaders: The Epic History of the Wars for the Holy Land Publisher: Head of Zeus, 2019 (vert. De Kruisvaarders, De strijd om het Heilige Land, Omniboek, 2020)
  • The Color of Time, (vert. De Tijd in Kleur, Omniboek), i.s.m. Marina Amaral, Londen, Head of Z…Lees verder op Wikipedia