Boek
Nederlands
Vanwege een problematische zwangerschap moet een jonge vrouw haar verborgen familiegeschiedenis onderzoeken en wil ze eindelijk van haar moeder horen wie haar vader is.
Titel
Het klaprozenjaar
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Mohnblütenjahr
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff/Boekerij, © 2017
409 p.
ISBN
9789022576939 (paperback)

Besprekingen

Wanneer de Duitse Nicole hoort dat haar ongeboren kindje mogelijk een erfelijke hartafwijking heeft, is ze genoodzaakt om te graven in haar moeders verleden om meer te weten te komen over haar onbekende vader. Haar moeder heeft nooit over hem gesproken en is dit aanvankelijk ook niet van plan. Voor het welzijn van haar kleinkind, besluit ze toch om Nicole deelgenoot te maken van haar jeugd en tijd in het Franse Bar le Duc. Als ze had geweten waar dit toe zou leiden, zou ze dit ongetwijfeld veel eerder hebben gedaan. Een prachtige familieroman om een traantje bij weg te pinken. Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar houdt je vanaf halverwege het boek volledig in zijn ban. De auteur (1974) heeft interessante personages neergezet met een goede verhaallijn. Er wordt gewisseld tussen het heden en het verleden. Het verhaal van moeder Marianne wordt creatief verteld en vloeit soepel over in de hoofdstukken van Nicole. De gespannen verhoudingen tussen het Duitse en Franse volk na de Twee…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia