Een jonge Zweedse studente van de politieacademie onderzoekt een 'cold case' uit 1987 die verbonden blijkt met moorden in het heden.
Titel
Springvloed / Cilla & Rolf Börjlind
Auteur
Cilla Börjlind Rolf Börjlind
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Springfloden
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
384 p.
ISBN
9789400505186 (paperback)

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in Zweden in verschillende lagen van de maatschappij. Olivia is een jonge studente van de politieacademie die onderzoek doet naar een 'cold case' uit 1987. Destijds is er een moord gepleegd op het strand van Nordkoster, een eiland voor de kust van Zweden. Allerlei personen zijn haar daarbij behulpzaam; de dakloze Jelle, een croupier uit het casino en een politierechercheur. Tegelijkertijd worden in het heden daklozen vermoord. Hierbij worden de martelingen gefilmd en op het internet gezet. De spanning blijft hoog, er zijn onverwachte wendingen met veel subplots. De verschillende verhaallijnen vormen uiteindelijk een geheel. Een klein nadeel is dat niet alle personages even goed zijn uitgewerkt, je blijft b.v. benieuwd naar het lot van Jacqueline, een luxe hoerenmadam. Maatschappelijk georiënteerd, uitstekend thrillerdebuut, (vermoedelijk) eerste van een reeks: de flaptekst belooft meer boeken met dezelfde speurders van twee in Zweden gevierde scenarioschrijv…Lees verder

Over Cilla Börjlind

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arild Vågen

Maria Cecilla Börjlind (Sollentuna, 8 maart 1961) is een Zweeds scenarioschrijfster en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Maria Cecilla Börjlind werd als Maria Cecilla Gemvall in 1961 geboren in Sollentula. Ze is getrouwd met Rolf Börjlind en sinds 1995 schrijft ze samen met haar echtgenoot scenario’s voor televisieseries en -films van onder andere Martin Beck, Arne Dahl en Springvloed.

In 2012 brachten Cilla en Rolf Börjlind hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) uit met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem).

Lees verder op Wikipedia