Een studente van de politieacademie onderzoekt een 25 jaar oude onopgeloste moordzaak die verbonden blijkt te zijn met moorden in het heden. Tiendelige Zweedse misdaadserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Cilla en Rolf Börjlind.
Extra onderwerp
Televisieseries
Titel
Springvloed. Seizoen 1
Naar het werk van
Cilla Börjlind Rolf Börjlind
Acteur
Julia Ragnarsson Kjell Bergqvist
Componist
Johan Söderqvist 1966-
Uniforme titel
Springfloden Seizoen 1
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumiere, 2016
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019009823

Besprekingen

Tiendelige Zweedse misdaadserie, gebaseerd op het boek* van Cilla en Rolf Börjlind, die ook het scenario schreven. Olivia Rönning is studente aan de politieacademie en doet onderzoek naar een 'cold case' uit 1987: een sadistische moord op het strand van Nordkoster, een eiland voor de kust van Zweden. Ze ontdekt dat haar overleden vader aan de zaak werkte en gaat op zoek naar de hoofdverantwoordelijke onderzoeker van destijds, Tom Stilton. Hij is nu dakloos en probeert Olivia op afstand te houden. In de hoofdrollen Kjell Bergqvist (Beck; Death of a pilgrim) en Julia Ragnarsson (The bridge 2, Wallander). Johanna Hagström (Götenborgs Posten 6-3-'16) geeft 4 sterren en noemt de serie zeer spannend met een goed, niet te snel weggegeven plot waarin de eenzaamheid van de personages de bindende factor is: 'de eenzaamheid als een koude blauwe plek op een warme zomerdag'.

Over Cilla Börjlind

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arild Vågen

Maria Cecilla Börjlind (Sollentuna, 8 maart 1961) is een Zweeds scenarioschrijfster en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Maria Cecilla Börjlind werd als Maria Cecilla Gemvall in 1961 geboren in Sollentula. Ze is getrouwd met Rolf Börjlind en sinds 1995 schrijft ze samen met haar echtgenoot scenario’s voor televisieseries en -films van onder andere Martin Beck, Arne Dahl en Springvloed.

In 2012 brachten Cilla en Rolf Börjlind hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) uit met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem).

Lees verder op Wikipedia