Boek
Nederlands

De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets

Cilla Börjlind (auteur), Rolf Börjlind (auteur), Corry van Bree (vertaler)
+1
De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets
×
De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets

De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets

Genre:
Op een dag duikt in een afgelegen Zweeds dorpje — waar slechts eens in de vijf jaar de zon schijnt — een man met onverwachte talenten op. Hij weet met zijn charmes al snel de bewoners van het dorp voor zich te winnen, maar wie is hij eigenlijk?
Onderwerp
Vriendschap, Zweden
Titel
De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets
Auteur
Cilla Börjlind Rolf Börjlind
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2023
400 p.
ISBN
9789400516335 (paperback)

Besprekingen

Een tragikomische Scandinavische roman over de komst van een vreemdeling in een Zweeds dorpje waar slechts eens in de vijf jaar de zon schijnt. Het jaar is 1960. Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp Skuggsidan (Schaduwkant). Hij draagt een schoenendoos onder zijn arm en beweert Georg Von Niets te heten. Georg blijkt onverwachte talenten te hebben, charmeert eenieder die hij ontmoet en laat ze hun diepste geheimen met hem delen. Maar wie is hij zelf eigenlijk? De zon bereikt bijna weer het dorp en het feest van de zonnewende nadert. Op het hoogtepunt van de festiviteiten zal de grote goochelaar Georg Von Niets zijn laatste, meest verbazingwekkende truc uitvoeren voor een verbijsterd publiek… Vlot en lichtvoetig geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Met een personagelijst en een kaart van het fictieve dorp. Cilla en Rolf Börjlindis zijn gevierde Zweedse scenarioschrijvers. Hun ‘Rönning & Stilton’-thrillers verschijnen in dertig landen.

Over Cilla Börjlind

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arild Vågen

Maria Cecilla Börjlind (Sollentuna, 8 maart 1961) is een Zweeds scenarioschrijfster en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Maria Cecilla Börjlind werd als Maria Cecilla Gemvall in 1961 geboren in Sollentula. Ze is getrouwd met Rolf Börjlind en sinds 1995 schrijft ze samen met haar echtgenoot scenario’s voor televisieseries en -films van onder andere Martin Beck, Arne Dahl en Springvloed.

In 2012 brachten Cilla en Rolf Börjlind hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) uit met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem).

Lees verder op Wikipedia