Boek

De samaritaan

Cilla Börjlind (auteur)
Een detective wordt vermist en haar collega gaat naar haar op zoek, en treft in een afgebrand vakantiehuisje een lichaam aan. Ondertussen moet haar voormalig leidinggevende de sabotage van covid-vaccins tegenhouden.
Titel
De samaritaan
Auteur
Cilla Börjlind
ISBN
9789400511491

Besprekingen

‘De samaritaan’ is een Scandinavische detective van schrijversduo Cilla en Rolf Börjlind en het zevende deel in de Rönning & Stilton-reeks. In dit deel wordt Rönning vermist, en moet Stilton uit zijn coronaquarantaine komen en naar haar op zoek gaan. Hij volgt het spoor naar een afgelegen vakantiehuisje, dat in brand staat als hij er aankomt. In de resten wordt al snel het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…. Ondertussen is Rönnings voormalig leidinggevende Mette Olsäter benoemd tot veiligheidscoördinator van de levering van covid-vaccins, en krijgt te maken met iemand die er alles aan doet om dit te saboteren. Spannend en toegankelijk geschreven, en geschikt voor een breed publiek van thrillerlezers.Cilla Börjlind (Sollentuna, 1961) is een internationaal bekende Zweedse auteur en scenarioschrijver. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Cilla Börjlind

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arild Vågen

Maria Cecilla Börjlind (Sollentuna, 8 maart 1961) is een Zweeds scenarioschrijfster en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Maria Cecilla Börjlind werd als Maria Cecilla Gemvall in 1961 geboren in Sollentula. Ze is getrouwd met Rolf Börjlind en sinds 1995 schrijft ze samen met haar echtgenoot scenario’s voor televisieseries en -films van onder andere Martin Beck, Arne Dahl en Springvloed.

In 2012 brachten Cilla en Rolf Börjlind hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) uit met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem).

Lees verder op Wikipedia