Boek
Nederlands

De terugkeer van de tovenares

Chris Colfer (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler), Brandon Dorman (illustrator)
+1
De terugkeer van de tovenares
×
De terugkeer van de tovenares De terugkeer van de tovenares
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alexandra en Koen (allebei 13) gaan in Het verborgen land op zoek naar hun moeder en proberen tegelijkertijd de sprookjeswereld te redden. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Titel
De terugkeer van de tovenares
Auteur
Chris Colfer
Vertaler
Sabine Mutsaers
Illustrator
Brandon Dorman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enchantress returns
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2022
527 p. : ill.
ISBN
9789464041644 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdboek over de tweeling (allebei 13) Alexandra en Koen. Ze zijn sinds hun vorige avontuur in Het verborgen land niet meer terug geweest in de sprookjeswereld. Maar dan ontdekken ze dat hun moeder is vermist en alles wijst erop dat de tovenares daarachter zit. Ze gaan terug naar Het verborgen land en samen met Goudhaartje, Jaap, Roodkapje en Kikkertje op jacht. Zullen ze hun moeder vinden en de sprookjeswereld redden? Met humor geschreven. Met enkele zwart-wit illustraties. Chris Colfer (Clovis, 1990) is o.a. schrijver, scenarioschrijver, acteur (bekend van Glee). Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het verborgen land*'. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Chris Colfer

CC BY 2.0 - Foto van/door vagueonthehow

Christopher Paul "Chris" Colfer (Clovis, 27 mei 1990) is een Amerikaans acteur, zanger, schrijver en producer, vooral bekend door zijn rol van Kurt Hummel in de serie Glee. Voor deze rol ontving hij verscheidene prijzen, waaronder een Golden Globe in 2011, en drie People's Choice Awards in 2013, 2014 en 2015. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot een van de Time 100 in 2011, een lijst van de honderd meest invloedrijke personen volgens Time.

Biografie

Colfer werd geboren in Clovis (Californië). Zijn jongere zus Hannah lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie. Al op vroege leeftijd toonde hij een passie voor schrijven en acteren, wat hij gebruikte als een manier om te ontsnappen aan de stress die gepaard gaat met het hebben van een mindervalide familielid. Zijn eerste uitgeefster was zijn grootmoeder. Zij moedigde hem aan toen hij op de lagere school zat om voor het eerst een verhaal te proberen …Lees verder op Wikipedia