Boek
Nederlands

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy (auteur), Arthur Japin (vertaler)
+1
De jongen, de mol, de vos en het paard
×
De jongen, de mol, de vos en het paard De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een jongen reist door de wildernis en sluit vriendschap met een mol, een vos en een paard. Ze voeren mooie gesprekken over van alles. Ook over taartjes eten. Ze ontdekken dat iedereen soms pijn heeft, bang is of verdrietig, maar dat het helpt als je dat samen bent. Poëtisch beeldverhaal met deels gekleurde aquareltekeningen en handgeschreven tekst. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De jongen, de mol, de vos en het paard
Auteur
Charlie Mackesy
Vertaler
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy, the mole, the fox, and the horse
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, 2020
[128] p. : ill.
ISBN
9789026623844

Besprekingen

Bijzonder beeldverhaal met universele levenswijsheden over vriendschap, liefde en levenskunst. Rode draad is de reis van een jongen door ‘de wildernis’ en de vriendschap die hij onderweg sluit met een mol, een vos en een paard. Hun uitspraken vormen de kern van het boek: vaak losse bespiegelingen of vragen en antwoorden die aanzetten tot verder filosoferen. Zoals in het volgende gesprekje: ‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen. ‘Help,’ antwoordde het paard.’ Het geheel maakt een spontane indruk met schetsmatige inkttekeningen en handgeschreven tekst in een krullerige letter Het persoonlijke karakter wordt nog versterkt door het voorwoord van de auteur en de kleine grapjes die hij in het boek heeft verwerkt: de ‘maan’ in een van de tekeningen is bijvoorbeeld eigenlijk de afdruk van een theekopje. Sommige momenten tijdens de reis zijn visueel uitgelicht in meer uitgewerkte schilderijtjes. Hierop komen de personages en de landschappen helemaal tot leven. Vertali…Lees verder

De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen en de mol gaan op stap. Al snel sluit de vos aan en wat later komt het paard erbij.  Ze zijn allemaal anders, maar misschien herken je jezelf wel in alle vier.

In deze beeldroman heb je het nieuwsgierige jongetje. Zijn vragen worden beantwoord door de mol en het paard. De vos heeft duidelijk het meest meegemaakt, hij is eerder zwijgzaam. En ja, … de mol heeft altijd zin in taart.Het boek is een verzameling van levenswijsheden en van ups en downs. Iedereen komt ze vroeg of laat tegen, de ene rugzak weegt al wat zwaarder dan de andere en iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Zo ook bij de jongen, de mol, de vos en het paard. Vriendschap staat centraal.

Het is een boek om ontdekt te worden. Alles kan: zwijgen, kijken, kwetsbaarheid en angst tonen, vragen stellen, filosoferen, vertellen wat je van het leven vindt, … Je mag zelfs beginnen en stoppen met lezen waar je wilt en er is ook plaats gelaten voor je eigen aantekeningen. …Lees verder