Boek
Nederlands

De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet

Celia Groothedde (auteur)
+1
De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet
×
De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet

De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet

Beschrijving van de politieke en maatschappelijke problemen rondom de kinderopvang in België, waarbij de auteur en Groen-parlementariër (1977) tevens aandacht besteedt aan mogelijkheden om de situatie te verbeteren.
Titel
De crèchecrisis : over kinderopvang, zorg, en vrouwen : pamflet
Auteur
Celia Groothedde
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2023
141 p.
ISBN
9789464341713 (paperback)

Besprekingen

Een kritisch pamflet (141 p.) over de actuele kinderopvangcrisis in België. Meer dan de helft van alle gezinnen maakt gebruik van kinderopvang. Elke plek is voor de overheid zo goedkoop mogelijk, maar hoe betalen kinderen, kinderbegeleiders en ouders daar de prijs voor? En wat kan opvang echt betekenen voor jonge gezinnen? Volksvertegenwoordiger Celia Groothedde bracht de crisis in de kinderopvang aan het licht in het Belgische parlement, en strijdt van meet af aan voor verbetering van de situatie. Dit pamflet is een kroniek van een aangekondigde crisis. Groothedde luidt in het boek de noodklok, maar biedt ook oplossingen. Pakkend geschreven, met ruimte voor het persoonlijke en professionele perspectief van de auteur. Voor de meer geoefende lezer. Celia Groothedde (1977) is Vlaams volksvertegenwoordiger in Brussel voor Groen. Ze schreef boeken en columns over jong ouderschap, gezin, emancipatie en feminisme.

Over Celia Groothedde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vlaams Parlement

Celia Groothedde alias Celia Ledoux (Anderlecht, 26 september 1977) is een Vlaams-Brusselse politica voor Groen. Voor 2019 was ze actief als columniste (rond emancipatie en feminisme), schreef twee boeken over zwanger- en ouderschap, een roman, kortverhalen, monologen, podiumteksten, gaf lezingen en trad op als moderator in debatten.

Biografie

Groothedde groeide op in de Brusselse Rand. Ze ging toegepaste taalkunde studeren aan VLEKHO hogeschool, aangevuld met een master internationale betrekkingen aan de Université catholique de Louvain. Ze begon te werken als copywriter en vertaalster en schrijft sinds 2007 onder het pseudoniem Celia Ledoux columns voor De Morgen, Humo, deredactie.be, het magazine van vrouwenbeweging Femma, BRUZZ en Charlie Magazine.

In 2008 verliet Groothedde de Antwerpse wijk Zurenborg om te gaan wonen in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. In 2011 publiceerd…Lees verder op Wikipedia