Boek
Nederlands

Stad van vuur

Cassandra Clare (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)
De 16-jarige Clary is een schaduwjager, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Om haar moeder te redden, gaat ze samen met haar knappe broer Jace achter haar kwaadaardige vader Valentijn aan. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Stad van vuur
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Elsbeth Witt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of ashes
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2017
445 p.
ISBN
9789044340976 (paperback) 9789048841097 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Clary Fray is een schaduwjager, en die ontdekking heeft haar leven op zijn kop gezet. Niet alleen moet ze het opnemen tegen onderdanen uit de onderwereld, ook haar eigen vader Valentijn blijkt haar vijand te zijn. Samen met haar broer Jace proberen ze Valentijn op te sporen en zo te voorkomen dat hij de wereld in zijn macht krijgt. Zullen ze er samen in slagen om deze tocht tot een goed einde te brengen? En welke rol speelt haar beste vriend Simon hierin? Schaduwjagers, vampiers, weerwolven, elfen: al deze fantastische elementen maken deel uit van Cassandra Clares recept. De sterk opgebouwde spanningsboog, het hoge avontuurgehalte, de romantische gevoelens en de vleugjes droge humor zorgen ervoor dat ze de lezer in haar ban krijgt. Het verhaal ontwikkelt zich tegen een realistische setting waar de gewone mens deel van uit maakt, alleen blijkt een huis geen gewoon huis, zitten er in een rivier niet alleen maar vissen en heeft een kerk meer duistere geheimen dan je zou verwachten. Ook d…Lees verder
Dit is het spannende tweede boek uit de fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'*. In het vorige boek kwam Clary (16) er achter dat ze een schaduwjager is, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Ze werd verliefd op Jace, een knappe schaduwjager die haar broer bleek te zijn. Clary wordt heen en weer geslingerd tussen de wereld van de schaduwjagers, haar gevoelens voor Jace en haar gevoelens voor haar beste vriend Simon. Ondertussen ligt Clary’s moeder nog steeds in een magische coma en worden er gruwelijke moorden gepleegd op Benedelingen. Zit Valentijn, haar kwaadaardige vader achter de moorden? Zo ja: wat wil hij ermee bereiken? Clary beseft dat ze haar identiteit als schaduwjager niet kan ontkennen en dat ze achter Valentijn aan moet gaan om haar moeder te helpen. In dit tweede boek worden de relaties tussen de personages complexer en wordt de spanning nog verder opgedreven. De auteur slaagt er (weer) in om elementen uit sprookjes en mythologie te verwerken in ee…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia