Boek
Nederlands

Stad van hemelse vlammen

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Stad van hemelse vlammen
×
Stad van hemelse vlammen Stad van hemelse vlammen
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Clary, Jace en hun vrienden nemen het op tegen Clary’s kwaadaardige broer Sebastian, die met de helse beker Schaduwjagers verandert in zijn duistere instrumenten. Het gevecht leidt hen naar de onderwereld, waar ze voor verschrikkelijke keuzes komen te staan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Stad van hemelse vlammen
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of heavenly fire
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2014
669 p.
ISBN
9789044344622 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Clary, Jace, Simon en hun vrienden nemen het in dit zesde en laatste deel van de fantasyreeks ‘De kronieken van de onderwereld’* op tegen Clary’s kwaadaardige broer Sebastian. Als Sebastian verschillende instituten aanvalt, keren alle Schaduwjagers terug naar Idris. Maar daar blijkt al snel dat de demonentorens van hun stad hen niet kunnen beschermen. Nu bijna alle Schaduwjagers in Idris zitten, is er niemand meer om de wereld te beschermen tegen demonen. De Schaduwjagers lijden grote verliezen in de gevechten tegen de duistere Schaduwjagers die Sebastian creëert met de helse beker. Sebastians leger groeit met de dag, hij lijkt onoverwinnelijk. Na een groot verraad door vermeende bondgenoten rest Clary, Jace, Simon, Alec en Isabelle geen andere optie dan op eigen houtje de onderwereld te betreden, waar nog geen mens ooit van is teruggekeerd... Spannend, vlotlezend slotdeel van de populaire fantasyreeks. Hoewel de verhaallijn danig wordt uitgetrokken, slaagt de schrijfster er toch in o…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia