Boek
Nederlands

Stad van gevallen engelen

Cassandra Clare (auteur)
+1
Stad van gevallen engelen
×
Stad van gevallen engelen Stad van gevallen engelen

Stad van gevallen engelen

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De oorlog is voorbij en de zestienjarige Clary is terug in New York, waar ze wordt opgeleid tot Schaduwjager. Maar er vinden provocaties plaats om opnieuw een oorlog te ontketenen en Clary komt in de grootst mogelijke persoonlijke problemen terecht.
Titel
Stad van gevallen engelen
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of fallen angels
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
399 p.
ISBN
9789044333954 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Clary's leven lijkt enigszins tot rust gekomen. Clary wordt opgeleid als Schaduwjager en zij en Jace zijn nu officieel samen. Na de verschrikkelijke strijd in Idris leven Schaduwjagers en Benedelingen weer 'vredig' naast elkaar. De rust blijkt echter van korte duur: enkele Schaduwjagers worden dood teruggevonden. Niemand lijkt te weten wie verantwoordelijk is voor de moorden, die een ritueel tintje hebben. Daarbovenop lijkt Jace door iets gekweld te worden en stelt hij zich steeds afstandelijker op ten opzichte van Clary. Vierde boek van de populaire reeks 'Kronieken van de onderwereld'. De auteur neemt haar lezers opnieuw mee in de fascinerende wereld van demonen, Benedenlingen en Schaduwjagers. In dit boek ligt de klemtoon vooral op de relaties van de personages. De spanning wordt rustig opgebouwd en het boek eindigt met een cliffhanger die lezers zal verbazen en reikhalzend doen uitkijken naar het vijfde boek, 'Stad van verloren zielen'*. Spannende, vlot lezende fantasy voor jonger…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia