Boek
Nederlands

Scharlakenrode magie

Cassandra Clare (auteur), Wesley Chu (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Scharlakenrode magie
×
Scharlakenrode magie Scharlakenrode magie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het is de allereerste vakantie voor heksenmeester Magnus Bane en zijn geliefde, schaduwjager Alec Lightwood. Maar een sekte die jaren geleden door Magnus voor de grap werd opgericht, blijkt uitgegroeid tot iets groots. Het is aan Magnus en Alec om in te grijpen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Scharlakenrode magie
Auteur
Cassandra Clare 1973- Wesley Chu
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The red scrolls of magic
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2019
349 p.
ISBN
9789048849079 (paperback)

Besprekingen

Het is de allereerste vakantie voor heksenmeester Magnus Bane en zijn geliefde, de schaduwjager Alec Lightwood. Hun liefde is nog pril en Magnus is van plan om Alec eens goed te verwennen tijdens een romantisch tochtje door Parijs. Maar al tijdens hun eerste uitje gaat het mis. Vanaf een vliegend plateau onder een luchtballon zien de twee hoe schaduwjagers beneden hen achterna worden gezeten door een grote groep demonen. Tijd dus om in te grijpen. En dan blijkt dat Magnus in het verleden een paar grappen heeft uitgehaald die geleid hebben tot een gevaarlijke cult die de wereld in chaos wil storten. Het is aan Magnus en Alec om deze sekte te stoppen. Een spannend avontuur dat plaatsvindt tijdens de gebeurtenissen van 'Stad van Gevallen Engelen'* (uit de serie 'Kronieken van de Onderwereld'), maar dankzij de intro ook goed los te lezen is. Dit is het eerste deel van de nieuwe serie 'Vloeken uit het verleden'. Met veel humor en passie geschreven en met respect voor de LHBTI+ community. E…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia