Boek
Nederlands

Ketting van goud

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Ketting van goud
×
Ketting van goud Ketting van goud
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In Londen vallen demonen op klaarlichte dag Shadowhunters aan en hun vergif is dodelijk. Codelia, James, Lucie en hun vrienden proberen met gevaar voor eigen leven uit te zoeken wie daarvoor verantwoordelijk is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Ketting van goud
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chain of gold
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
582 p.
ISBN
9789024594856 (paperback)

Besprekingen

Cordelia is een Schaduwjager, opgeleid om tegen demonen te strijden. Als haar vader wordt beschuldigd van een ernstig misdrijf, reist zij naar Londen om hulp voor hem te vinden. Daar trekt zij op met James en zijn zus Lucie, vrienden uit haar kindertijd. Cordelia is heimelijk verliefd op James, die gebonden is aan iemand anders. Maar dan gebeurt er iets schokkends: een aantal onverslaanbare demonen valt op klaarlichte dag aan en hun vergif is dodelijk. James, Cordelia, Lucie en hun vrienden Matthew, Thomas, Christopher en Anna besluiten alles op alles te zetten om de onbekende vijand uit te schakelen. Dit eerste deel in een nieuwe fantasyserie over Schaduwjagers speelt zich af na de driedelige serie ‘De helse creaties’*, maar is los te lezen. Het verhaal is boeiend geschreven: kleurrijke karakters, verborgen geheimen, actie en een edwardiaanse sfeertekening. Hechte vriendschappen, trouw en liefde spelen een belangrijke rol. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit werk van bekende Br…Lees verder

Ketting van goud

Cassandra Clare start met Ketting van Goud een nieuwe serie in haar gekende Schaduwjagerswereld. Ze neemt je mee naar een Londen in het begin van de 19e eeuw. Cordelia Carstairs – schaduwjager – komt samen met haar moeder en broer naar Londen. Haar vader is in de Schaduwjagershoofdstad in aanraking gekomen met het gerecht. In Londen wilt de familie nieuwe banden smeden en oudere banden opnieuw aanhalen. In de hoop dat ze zo Cordelia’s vader kunnen helpen. Samen met komst van de familie Carstairs, duiken er na jaren van rust, vreemde demonen op. De Schaduwjagers moeten het beste in zichzelf boven halen, om het gevecht te winnen.Het verhaal start met een wirwar aan families en personages. Daar moet je jezelf eerst even doorwerken. Een stamboom op de eerste bladzijde of een overzicht van de families was hier best handig geweest. Na even wordt duidelijk welke personages de hoofdrol zullen spelen in het verhaal. Daardoor wordt het makkelijker om te filteren w…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia