Boek
Nederlands

Helderwitte macht

Cassandra Clare (auteur), Wesley Chu (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Helderwitte macht
×
Helderwitte macht Helderwitte macht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Magnus en Alec zijn eindelijk gesetteld met hun zoontje Max als het Witte Boek uit hun huis wordt gestolen. Samen met hun Schaduwjagers vertrekken ze naar Shangai om het boek op te sporen. Tegelijkertijd blijkt een oude demon terug te zijn en wordt hun missie een stuk gevaarlijker dan ze dachten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Helderwitte macht
Auteur
Cassandra Clare 1973- Wesley Chu
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost book of the white
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, © 2021
382 p.
ISBN
9789048851096 (paperback)

Besprekingen

Magnus Bane en Alec Lightwood zijn eindelijk gesetteld wanneer het Witte Boek uit hun huis wordt gestolen. Er staat hen niets anders te doen dan de dieven achterna te reizen naar Shangai en het boek terug te halen. Ze vermelden tactisch maar even niet aan Alecs moeder, die op hun zoontje Max gaat passen, dat hun missie veel gevaarlijker is dan dat. Niet alleen moeten ze de warlock Shinyun opsporen en blijkt Ragnor nog in leven, maar het lijkt er ook op dat de vader der demonen terug is. Is Sammael werkelijk weer levend? Kunnen ze hem verslaan? Geen wonder dus dat het team zich verzameld. Alec en Magnus krijgen hulp van Clary, Jace, Isabelle en Simon. Tweede deel van de ‘Vloeken uit het verleden’-trilogie dat zich afspeelt tussen ‘Kronieken van de Onderwereld’ en ‘De duistere machten’ in. Met veel humor en passie geschreven en met respect voor de LHBTI+ community. Een feest van herkenning met veel bekende karakters uit de andere reeksen. Youngadultfantasy in moderne setting. Met aan he…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia