Boek
Nederlands

De ijzeren prinses

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De magister heeft een leger van Helse Creaties gemaakt, waarmee hij de schaduwjagers wil vernietigen. Om dit leger te kunnen activeren ontvoert hij Tessa. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzeren prinses
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clockwork princess
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015
511 p.
Aantekening
De reeks: De helse creaties, gaat vooraf aan de reeks: De kronieken van de onderwereld
ISBN
9789048826957 (paperback) 9789048847716 (paperback)

Besprekingen

De magister gaat door met zijn duivelse werk dat tot doel heeft de schaduwjagers te vernietigen. Hij heeft een leger van Helse Creaties gemaakt. Om dit leger te kunnen activeren ontvoert hij Tessa. Will volgt Tessa en laat Jem, die stervende is, achter in het Instituut in Londen. Charlotte leidt dit Instituut, maar haar positie is wankel, want de consul wil dat een mannelijke schaduwjager haar positie krijgt. Als Will een spoor van Tessa vindt, vraagt hij hulp aan Charlotte. Maar zal de consul Charlottes verzoek om hulp honoreren of is het daarvoor te laat? De liefde tussen Tessa en Jem staat onder druk door Jems verslaving. Will, die ook verliefd is op Tessa, probeert afstand te houden, want Jem is zijn parabatai. Het verhaal begint filmisch met een scène waarin een gevecht tegen een grote worm wordt gevoerd. Als een rode draad loopt door het verhaal de brievencorrespondentie met consul Wayland over Charlotte. De epiloog speelt in 2008 en daarin wordt deze trilogie* op een bevredigen…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia