Boek
Nederlands

De ijzeren prins

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Tessa en de Schaduwjagers zoeken de Magister. Om een aanknopingspunt te vinden over zijn verblijfplaats, neemt Tessa de gedaante aan van de geliefde van haar broer. Dit brengt haar in een lastige situatie. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzeren prins
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clockwork prince
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015
464 p.
Aantekening
De reeks De helse creaties, gaat vooraf aan de reeks De kronieken van de onderwereld
ISBN
9789048826933 (paperback) 9789048847709 (paperback)

Besprekingen

Tessa en de Schaduwjagers zoeken de Magister. Om een aanknopingspunt te vinden over zijn verblijfplaats, neemt Tessa de gedaante aan van de geliefde van haar broer. Dit brengt haar in een netelige situatie. Bij Tessa ontluiken ook gevoelens van liefde voor zowel Will als Jem. Will stoot iedereen die van hem houdt af, want hij is vervloekt. Jem is de goedheid zelf, maar heeft een broze gezondheid. Dit alles zorgt voor een spannend verhaal met romantische verwikkelingen. De auteur beschrijft de gevoelens van Tessa naturel en de lezer begrijpt daardoor hoe een jonge vrouw zich moest gedragen in het Victoriaanse Londen. Tessa leert zelf ook veel door de boeken en gedichten die zij leest. In het verhaal staan regelmatig citaten uit literatuur uit de tijd dat Tessa leefde. Elk hoofdstuk begint met een Engelstalig gedicht. Dit tweede deel leest nog prettiger dan deel een van de trilogie*. Het is een fijn en goed leesbaar boek dat niet alleen een fantasyverhaal is, maar ook een pleidooi voor …Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia