Boek
Nederlands

De ijzeren engel

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
De ijzeren engel
×
De ijzeren engel De ijzeren engel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 16-jarige Tessa Gray komt in de wereld van de Schaduwjagers terecht, die de demonen die de straten van Londen in de tijd van Koningin Victoria onveilig maken, bestrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzeren engel
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clockwork angel
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015
464 p.
Aantekening
De reeks : De helse creaties, gaat vooraf aan de reeks : De kronieken van de onderwereld
ISBN
9789048826551 (paperback)

Besprekingen

Tessa Gray (16) reist in 1878 vanuit New York naar Southampton. Niet haar broer maar de Donkere Zusters halen haar van de boot. Zij houden Tessa gevangen en ze moet van hen zware oefeningen doen. Tessa blijkt een heksenmeester te zijn met de unieke vaardigheid om de vorm van een ander over te nemen. De zusters willen Tessa uithuwelijken aan de magister. Dit wordt voorkomen door ingrijpen van Will en Jem, twee jonge schaduwjagers. Zij nemen Tessa mee naar het Instituut in Londen. De schaduwjagers willen de magister vinden, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Dit boek is het eerste deel van de trilogie 'De helse creaties'. Het verhaal gaat vooraf aan de zesdelige serie 'Kronieken van de Onderwereld'. Het decor wordt gevormd door Londen in de Victoriaanse tijd. Boven elk hoofdstuk staan regels uit gedichten van Engelse dichters die Tessa gelezen zou kunnen hebben. Achterin het boek staat de proloog en het begin van het tweede deel. Vlot leesbaar boek met verrassende plotwendingen, romanti…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia