Een inspecteur van politie onderzoekt de moord op een jong meisje in een Zweeds kustplaatsje, die banden met het verleden blijkt te hebben.
Titel
Steenhouwer
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Stenhuggaren
Editie
15
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2012
849 p. ; 12 cm
ISBN
9789049801755 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In een klein Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een verdronken meisje gevonden. Het blijkt echter dat het meisje vermoord is: behalve badwater vindt de patholoog-anatoom ook as in het lichaampje. Inspecteur Patrick Hedström moet de moord oplossen en krijgt daarbij de hulp van een zeer incompetente en arrogante collega. Doordat Patrick zowel het slachtoffer als haar familie kent, verloopt het onderzoek traag. De lezer intussen raakt bekend met een oude moordgeschiedenis, maar heel lang blijft onduidelijk wat die met de dood van het meisje te maken heeft. Roddels en burenruzies bemoeilijken het onderzoek. Vanaf het begin pakt deze thriller de lezer. Het blijft spannend tot het einde doordat er behalve de moordzaak ook andere zaken spelen, zoals de zus van Patricks vrouw die mishandeld wordt door haar man. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug z…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020) ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019) ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenw…Lees verder op Wikipedia

Suggesties