Boek
Nederlands

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
×
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dieren geven spreekbeurten over andere dieren. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Auteur
Bibi Dumon Tak
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[116] p. : ill.
ISBN
9789045128276 (hardback)

Besprekingen

Een fantasierijk boek over dieren die spreekbeurten houden over andere dieren. Sommige dieren kennen elkaar niet en andere dieren wel. De poetsvis kent vooral de scherpe tanden van de haai en de vos is geïnteresseerd in de smaak van de gans. En zoals bij iedere spreekbeurt is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen. Vlot en met humor geschreven. Met eenvoudige kunstzinnige gekleurde illustraties. Bibi Dumon Tak (Rotterdam, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver, politicus en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft. Dumon Tak heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen, waaronder in 2018 de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties