Boek
Nederlands

Schaapjes op het droge

Bavo Dhooge (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Roosmarijn gaat met de klas op schoolreis naar een boerderij. Onderweg gaat de schoolbus kapot. In het bos vinden ze een boerderij, maar het is geen gewone boerderij. De kinderen worden er, net als in een hotel, door de dieren verwend. Maar een vreemde boer wil deze speciale dieren ontvoeren. Hij hoopt zo heel veel geld te verdienen. Roosmarijn bedenkt een plan...
Onderwerp
Schoolreizen, Dieren
Leesniveau
AVI 8, AVI E6
Titel
Schaapjes op het droge
Auteur
Bavo Dhooge
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
93 p. : ill.
ISBN
9789048708345 (hardback)

Besprekingen

Roosmarijn gaat met haar klas op schoolreisje naar een boerderij. Niet ver van de boerderij krijgt de bus pech. Na een vreemde tocht door het bos komen ze toch bij de boerderij aan. Er zijn geen mensen te bespeuren, maar de aanwezige dieren verzorgen hen prima. Er dreigt gevaar als een naburige boer de dieren wil stelen. Daar steken de kinderen evenwel een stokje voor. Het thema is dat dieren veel in hun mars hebben en dat je goed moet zorgen voor je huisdieren. Ook al vertrekt dit verhaal vanuit de realiteit, het gaat vlug over naar een fictieve wereld. Gekke en onverwachte toestanden houden er de spanning in. Hoe de dieren hun gasten verwennen wordt fantasierijk beschreven, maar er zijn heel wat losse eindjes. De plot overtuigt niet echt en blijft artificieel aandoen. Dit boek in de reeks 'Bolleboos'* is bestemd voor kinderen die snel vorderen met lezen. De tekst is vrij omvangrijk, AVI-E6. Enkele karikaturale potloodtekeningen verluchten het verhaal. Een ontspannend boek voor vlott…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge Jr. (Gent, 31 januari 1973, geboren als Bavo Ivo Joris Renaat Dhooge Jr.) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen.

Daarna werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, autobiografische romans, memoires, dagboeken, verhalenbundels, jeugd- en kinderboeken, en allerhande genreliteratuur waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en …Lees verder op Wikipedia