Boek
Nederlands

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Axel Scheffler (illustrator), J.H. Gever (vertaler), Nosy Crow (auteur)
+1
Pip en Posy en het nieuwe vriendje
×
Pip en Posy en het nieuwe vriendje Pip en Posy en het nieuwe vriendje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pip en Posy gaan naar het strand en doen samen leuke dingen. Als Posy even een slaapje doet, heeft Pip ineens een nieuw vriendje gevonden. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Pip en Posy en het nieuwe vriendje
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
J.H. Gever
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new friend
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789025771362 (hardback)

Besprekingen

Pip en Posy gaan naar het strand. Ze doen allemaal leuke dingen, zoals schelpen zoeken en visjes vangen. Posy wordt moe en gaat even een dutje doen. Als ze wakker wordt heeft Pip een ander vriendje gevonden, Vic. Posy vindt dat helemaal niet leuk. Als ze uiteindelijk een ijsje gaan eten gebeurt er iets onverwachts en laat Posy zien, dat ze toch een echte vriend is. Deel uit de uitgebreide Pip en Posy-serie*, waarin elke keer een thema voor peuters en kleuters centraal staat. Deze keer is het 'jaloezie en leren delen'. Kleurrijk, vierkant prentenboek van karton, waarin dieren centraal staan die zich gedragen en eruit zien als kinderen. De een- tot tweeregelige tekst wordt meer dan ondersteund door de kleurrijke gedetailleerde illustraties, zodat het verhaal ook prima te volgen is door alleen maar te kijken. De auteur illustreerde ook de wereldberoemde prentenboeken over de Gruffalo. Leuk prentenboek met leerzaam thema voor peuters en kleuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Konijn Pip en muis Posy zijn dikke vriendjes. Op een zonnige dag trekken ze naar het strand. Daar graven ze een kuil en zoeken ze schelpen. Natuurlijk gaan ze ook de zee in, visjes vangen. Alles is fijn en gezellig. Dan komt er een hondje naast hen zitten, Vic. Hij wil graag met hen meespelen. Dat vindt Pip helemaal oké. Ze spelen met de strandbal, doen handstand en hebben dolle pret. Posy lag de hele tijd te slapen en als ze wakker wordt vragen Pip en Vic haar of ze mee wil doen. Daar heeft Posy geen zin in. Ze voelt zich een beetje alleen.Dit is al het zevende boekje uit de succesvolle serie ‘Pip en Posy’, geschreven door Nosy Crow en getekend door Axel Scheffler. De typische tekenstijl van Scheffler is meteen herkenbaar. Net als in zijn andere werken (waarvan ‘De Gruffalo’ nog steeds het bekendste is) gebruikte hij ook nu weer felle kleuren en stopte hij veel humor in zijn illustraties. Het is een eenvoudig verhaal over vriendschap en jaloezie en over leren de…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia