Boek
Nederlands

Pip en Posy en de kerstboom

Axel Scheffler (illustrator), Camilla Reid (auteur)
+1
Pip en Posy en de kerstboom
×
Pip en Posy en de kerstboom Pip en Posy en de kerstboom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pip en Posy gaan de kerstboom versieren met koekjes en zuurstokken. Opeens verdwijnen de koekjes en de zuurstokken. Ineens is Pip heel misselijk. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Pip en Posy en de kerstboom / [tekst] Camilla Reid ; illustraties Axel Scheffler
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Camilla Reid
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The christmas tree
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789025776817 (hardback)

Besprekingen

Konijn Pip en muis Posy hebben een kerstboom gekocht die ze gaan versieren. Ze bakken koekjes om in de boom te hangen. Maar wanneer de Posy de zuurstokjes heeft gepakt ontdekt ze dat er een koekje verdwenen is. Elke keer wanneer Posy een andere snoepversiering haalt, is er weer iets uit de boom verdwenen, totdat de boom helemaal leeg is! En Pip misselijk op de bank ligt. Hij heeft spijt en vertelt dat hij alles heeft opgegeten. Ze besluiten versieringen van papier te maken en die in de boom te hangen. Met Kerst liggen er cadeautjes onder de boom. Pip en Posy zijn er erg blij mee en vieren al spelend een vrolijk Kerstfeest. Achtste deel uit de inmiddels welbekende Pip en Posy-serie, van de illustrator van de Gruffalo. Bruikbaar prentenboek dat zeker in de december in een behoefte zal voorzien. De thema's kerst vieren, vriendschap en eerlijk zijn, worden goed uitgewerkt. Ook kan er geteld worden van 1 tot 5. Vierkant prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties waarop veel te zien …Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia