Boek
Nederlands

Pip en Posy en de grote ballon

Axel Scheffler (illustrator), Nosy Crow (auteur)
+1
Pip en Posy en de grote ballon
×
Pip en Posy en de grote ballon Pip en Posy en de grote ballon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Pip is dolgelukkig met zijn ballon. Trots laat hij hem zien aan zijn vriendin Posy. Het verdriet is groot als de ballon wegvliegt en kapot gaat. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Speelgoed, Vriendschap
Titel
Pip en Posy en de grote ballon
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The big balloon
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789025751623 (hardback)

Besprekingen

Konijn Pip is dolgelukkig met zijn ballon. Trots laat hij hem zien aan zijn vriendin Posy, de muis. Het verdriet is groot als de ballon wegvliegt en kapot gaat. Gelukkig heeft Posy het idee om bellen te gaan blazen. Weg is het verdriet. Herkenbaar thema voor peuters: snel wisselende emoties. De illustraties zijn kleurrijk en warm; ze lopen meestal door over twee bladzijden en bieden veel kijkplezier. Onderlinge verhoudingen van de dieren kloppen niet altijd, maar dit zal de peuter waarschijnlijk niet opvallen. De tekst is ondersteunend, de illustraties met leuke grapjes vertellen eigenlijk al het verhaal. Goed verzorgde uitgave, vierkant formaat, met foam gevuld omslag en stevig papier. Inmiddels is dit het vierde prentenboek over Pip en Posy*. Herkenbaar, gezellig verhaal voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Pip en Posy en de grote ballon

Pip heeft geluk vandaag! Dat geluk heeft de vorm van een rode ballon. Wat is Pip trots op zijn ballon. Hij gaat ermee tot bij Posy, zijn vriendinnetje. Samen lopen ze vol glorie met de rode ballon over straat. Iedereen kijkt hen na. Maar dan plots … lost Pip per ongeluk de ballon. Pip is ontroostbaar als de ballon kapot gaat. Maar dan heeft Posy een fantastisch idee om Pip te troosten.
Een lief verhaaltje over vriendschap, blij en verdrietig zijn en troosten. Mooi geïllustreerd door Alex Scheffler zelf. Zijn stijl is te herkennen aan de warme kleuren, het weergeven van heel wat details zonder de tekeningen overladen te maken, het werken met (aangeklede) dieren als personages...
Ik denk dat bijna elke peuter wel eens een ballon heeft verloren en daardoor heel verdrietig was. Ik vermoed dat hierin de grote aantrekkingskracht zit van het verhaal, in de herkenbaarheid van de emotie maar ook van het thema. Mijn dochter van twee jaar vond het alvast een heel prettig boek om same…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia