Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The hound of the Baskervilles : another adventure of Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle (auteur), W.W. Robson (redacteur)

The hound of the Baskervilles : another adventure of Sherlock Holmes

In de spookachtige sfeer van de eenzame en mistige moerasvlakten in Devonshire speurt Sherlock Holmes naar de oorzaak van de mysterieuze dood van Sir Charles Baskerville.
Titel
The hound of the Baskervilles : another adventure of Sherlock Holmes / Arthur Conan Doyle ; ed. with an introd. and notes by W.W. Robson
Auteur
Arthur Conan Doyle
Redacteur
W.W. Robson
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Oxford University, 2008
XLIII, 188 p.
ISBN
9780199536962 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De plotselinge dood van Charles Baskerville - een Engelse baronet - in Devon, wiens lijk wordt aangetroffen omgeven door sporen van een spookachtige, gigantische hond, stelt Sherlock Holmes, die niet in bovennatuurlijke machten gelooft, voor een raadsel. Dankzij zijn uitzonderlijk deduceervermogen weet hij, samen met zijn rechterhand dr. Watson, de mysterieuze affaire tot klaarheid te brengen. Een uitmuntende 'crime story', gebaseerd op de uitgave van 1902, een klassiek voorbeeld van een pure deductieroman. Uitstekende schildering van de eenzaamheid van de kale vlakten van Devon. Een uitvoerige inleiding (31 p.) door Christopher Frayling, chronologie van Doyle's leven en werken alsmede een uitgebreid notenapparaat (30 p.) completeren de uitgave, die alleszins het lezen waard is. Zwart-blauwe omslag met witte belettering en een afbeelding uit de gelijknamige film. Vrij kleine druk.

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

Doyle werd op 10-jarige leeftijd door zijn …Lees verder op Wikipedia