Boek
Nederlands

De hond van de Baskervilles

+1
De hond van de Baskervilles
×
De hond van de Baskervilles De hond van de Baskervilles

De hond van de Baskervilles

In de reeks:
In de spookachtige sfeer van de eenzame en mistige moerasvlakten in Devonshire speurt Sherlock Holmes naar de oorzaak van de mysterieuze dood van Sir Charles Baskerville.
Titel
De hond van de Baskervilles
Auteur
Arthur Conan Doyle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hound of the Baskervilles
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015
255 p.
ISBN
9789049927707 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Sherlock Holmes de wereldbekende Londense privédetective en zijn trouwe, bijdehandse compagnon Dokter Watson, trotseren de tijd en dienen op stuk van zowel spanningsgehalte als wat betreft literaire kwaliteiten, zeker niet onder te doen voor 'sleuths' en 'private-eye's' van recentere datum. Het siert dan de uitgevers dat ze een nieuwe vertaling brengen van de volledige romans en verhalen, gebracht in volgorde van de eigen chronologie van de verhalen: van Holmes' eerste zaak in 1874 tot zijn laatste in 1914, maar het blijft enigszins bevreemdend dat zij opteren voor een voorplatontwerp waarin zwoele vrouwen de toon zetten (terwijl vrouwen in de verhalen met een vergrootglas moeten worden gezocht) en waar van de stijl verwijst naar de jaren '30-'40'. Wellicht valt dit toe te schrijven aan de noodzaak van 'verborgen verleiding'.

Deel drie bevat de verhalen die zich in het leven van de detective afspelen in de periode juni-december 1887. Zes verhalen, waaronder 'De Vereniging van d…Lees verder
Derde deel in een Sherlock Holmes-serie van uitgeverij Pantheon. Hoofdfiguren zijn detective Sherlock Holmes en dr. Watson. In het titelverhaal speurt in de spookachtige sfeer van de eenzame en mistige moerasvlakten in Devonshire Sherlock Holmes naar de oorzaak van de mysterieuze dood van Sir Charles Baskerville. Dit deel bevat naast het titelverhaal ook onder meer de verhalen ‘De Vereniging van Roodharigen’, ‘Het avontuur van de blauwe karbonkel’ en ‘De Griekse tolk’. Kleine druk.

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

Doyle werd op 10-jarige leeftijd door zijn …Lees verder op Wikipedia