Luisterboek
Nederlands

Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo

+1
Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo
×
Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo

Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Net als in oude sprookjes gebeuren er de wonderlijkste dingen in deze, soms een beetje griezelige, verhalen
Onderwerp
Heksen
Titel
Annie M.G. Schmidt leest Heksen en zo
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, 2005
2 cd's
ISBN
90-5444-808-3

Besprekingen

Een selectie van acht (uit vijftien) fantasieverhalen uit het gelijknamige boek, voorgelezen door Annie M.G. Schmidt zelf. De verhalen zijn opgenomen in 1990 en 1991 in Amsterdam. Deze, soms griezelige verhalen, gaan over gewone mensen die ongewone dingen meemaken en over bijzondere wezens die toch heel gewoon blijken te zijn. De humor is altijd mild, gaat soms over in ironie, maar zij wordt nooit spottend of bijtend. Bevat o.a. De diepvriesdames, Lakentje met een kroontje, De maarschalk die zijn oor te luisteren legde, Het beest met de achternaam, De kikvorst.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia