Boek
Nederlands

Instagirl : hoever ga jij voor likes?

Annette Mierswa (auteur)
+1
Instagirl : hoever ga jij voor likes?
×
Instagirl : hoever ga jij voor likes? Instagirl : hoever ga jij voor likes?

Instagirl : hoever ga jij voor likes?

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als de ouders van Isi (ik-persoon) uit elkaar gaan, besluit ze zelf ook alles te veranderen. Ze gaat zich sexy kleden en is vastbesloten een ‘Insta-queen’ te worden. Ze leert veel van klasgenoot Kim die veel volgers heeft. Maar al snel ontdekt Isi dat je voor al die likes veel moet doen, en moet laten. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Sexting
Titel
Instagirl : hoever ga jij voor likes?
Auteur
Annette Mierswa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Instagirl
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2019
223 p.
ISBN
9789026149115 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Isi (Isabelle, ik-persoon) gaan uit elkaar. Isi reageert er nogal direct en heftig op. Aangezien dingen blijken te kunnen veranderen, gaat ze zelf ook veranderen. Voortaan gaat ze in een sexy kledingstijl en opgemaakt als Nikki de Jager van Nikkie Tutorials naar school. Ook gaat ze niet meer verder met Matteo op wie ze verliefd is. Ze koestert liever een droom dan dat ze hem uit elkaar ziet spatten. Isi maakt een nieuw profiel aan en probeert een nieuwe Insta-queen te worden. De likes stromen binnen maar het blijkt nogal wat inspanning te kosten om het perfect gecreëerde beeld van zichzelf vast te houden. Verhaal voor jongeren in een prettig leesbare, vlotte stijl, met veel dialogen en app-gesprekken. Een uit het Duits vertaalde actuele jeugdroman voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

Over Annette Mierswa

Annette Mierswa (Mannheim, 30 oktober 1969), is een Duitse schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Enkele van haar boeken zijn naar het Nederlands en andere talen vertaald.

In haar boeken schrijft Mierswa onder meer over maatschappelijke problemen. Onderwerpen als gescheiden ouders (Lola auf der Erbse), de gevaren van sociale media (Instagirl) en de gevaren van de modellenwereld (Niet jouw girl) schuwt zij niet.

Bibliografie

  • Lola auf der Erbse (2008), Tulipan Verlag: kinderboek vanaf 8 jaar, illustraties: Stefanie Harjes
  • Samsons Reise (2011), Tulipan Verlag: kinderboek vanaf 9 jaar
  • Die geheimnisvolle Welt der Suni Stern (2015), Tulipan Verlag
  • Suni stern und die rätselhafte Yolanda (2016), Tulipan Verlag
  • Instagirl (2019), De Fontein: jeugdboek vanaf 12 jaar, oorspronkelijk: (de) Lees verder op Wikipedia