Boek
Nederlands

Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld

Ann Ceurvels (auteur), Tania Poppe (auteur), Greet Geuns (illustrator)
+1
Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld
×
Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld

Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld

Wie bepaalt wat normaal is? Hoe komt het dat iets afwijkende mensen vaak niet gelukkig zijn en niet hun plek kunnen vinden in onze samenleving?
Titel
Niet normaal? : overleven in je hoofd en in de wereld
Auteur
Ann Ceurvels Tania Poppe
Illustrator
Greet Geuns
Fotograaf
Sarah De Keyser
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
136, 135 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789052400730 (paperback)

Besprekingen

De Vlaamse actrices Tania Poppe en Ann Ceurvels stellen, vanuit hun praktijkervaringen, terecht vragen als: wie bepaalt eigenlijk wat al dan niet normaal is? Hoe komt het dat iets afwijkende mensen vaak niet gelukkig zijn en niet hun plek kunnen vinden in onze samenleving? Ze brengen naar voren dat veel mensen elkaars gedrag en dat van kinderen vaak niet normaal vinden. De auteurs wijzen op een belangrijk noodzakelijk, maar helaas nog vaak ontbrekend inzicht: het moet toch normaal zijn als we over ontwikkelingsverschillen spreken en daar naar handelen. Terecht stellen ze de vraag: ben je niet normaal als je leeft met een overlevingspatroon. De publicatie bevat een nuttig model, namelijk BEN, om daadwerkelijk hulp te kunnen verlenen. Daarmee kan duidelijk gemaakt worden wat er eigenlijk aan de hand is. Het gaat om het Ontdekken van ieders uniek zijn en dat iedereen dat moet kunnen zijn.Deze waardevolle publicatie, gericht op het nieuwe normaal bevat behalve oefeningen, ook tekeningen …Lees verder

Over Ann Ceurvels

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Ann Ceurvels (Antwerpen, 13 juli 1968) is een Vlaamse actrice.

Zij volgde een acteursopleiding op de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Na haar studies was ze vooral actief op film- en televisiegebied. Haar grootste rollen waren die van piloot Claudia Castel in Windkracht 10, dokter Valerie Wijndaele in Thuis en Sofie Beeckman in Flikken. Ze was ook te zien in de videoclip van It's So Unreal van Zornik.

In januari 2013 maakte Ceurvels haar comeback op het kleine scherm. Na enkele jaren afwezigheid op televisie - gastrollen in onder andere Code 37, Mega Mindy en Witse buiten beschouwing gelaten - was ze te zien in Salamander op Eén. In deze zondagavondreeks vertolkte ze de rol van Karin Rasenberg. Kort daarna speelde ze mee in de politieserie Aspe als cafébazin Eva Schoofs. In Aspe werd Ceurvels herenigd met Herbert Flack, met wie ze samenspeelde in de minireeks Diamant.

In pr…Lees verder op Wikipedia