Boek
Engels

The 78-storey treehouse

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Andy en Terry krijgen bezoek van filmmaker Mr. Bigshot, die een film van hun boomhut wil maken. Maar waarom heeft hij alleen interesse in Terry? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
The 78-storey treehouse
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Children's Books, 2017
375 p. : ill.
ISBN
9781509833757 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het zesde deel* over een nog steeds uitdijende (telkens met dertien verdiepingen) boomhut, nu met 78 verdiepingen. Ook nu weer zijn Andy en Terry de bewoners en de makers van het verhaal. Er is wederom een deadline voor het schrijven van een (dit) boek en een aankondiging van het volgende deel (met 91 verdiepingen en een nieuw personage: Madame Know-it-all). Onderwerp is (naast de dertien nieuwe verdiepingen) het maken van een Treehouse-film waarbij de filmmaker alleen geïnteresseerd blijkt in Terry en niet in Andy. Verder spelen spionerende koeien een belangrijke rol. Ook in dit deel zijn er meer tekeningen dan tekst, wat het boek erg aantrekkelijk maakt voor tegenstribbelende lezers (die opeens heel snel een boek uit zullen lezen). De humor is niet alleen geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen leuk. Technisch en inhoudelijk is de doelgroep lezers vanaf ca. 9 jaar tot eind basisschool. Ook zeer geschikt voor lezers die Engels als vreemde taal leren.

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website

Suggesties