Boek
Engels

The 65-storey treehouse

Andy Griffiths (auteur)

The 65-storey treehouse

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Andy en Terry hebben weer dertien nieuwe verdiepingen op hun boomhut geplaatst. Maar ze hebben geen bouwvergunning aangevraagd! Kunnen ze dat met hun nieuwe tijdmachine misschien goedmaken? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
The 65-storey treehouse
Auteur
Andy Griffiths
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Children's Books, 2016
377 p. : ill.
ISBN
9781447287599 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In dit vijfde deel* over de waanzinnige boomhut zijn weer dertien nieuwe verdiepingen geplaatst. Aan deze aanwinsten wordt minder aandacht besteed doordat een bouwinspecteur de bouwvergunning komt controleren. Gezamenlijk gaan ze terug in de tijd om de vergunning voor de uitbreiding alsnog aan te vragen. Zo komen ze op allerlei plekken in andere tijden in de geschiedenis, maar ook in de toekomst. In alle situaties is een relatie met Andy en Terry en kunnen ze de toekomst die ze al kennen beïnvloeden. Net als in de vorige boeken is het een verhaal vol actie, waarin de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. Het bevat relatief weinig tekst waarmee het verhaal op een vlotte en originele manier wordt verteld. De illustraties vormen het grootste deel van het boek en geven een goed beeld van het verhaal. In de zwart-witte pentekeningen zijn veel details te zien. Vertaling van 'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen'** (14e dr., 2020). Een erg leuk boek, waarin de vormgeving, humo…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website