Boek
Nederlands

Kat en Vis

Alain Clark (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Kat en Vis
×
Kat en Vis Kat en Vis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Kat en Vis
Auteur
Alain Clark
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2018
[44] p. : ill.
ISBN
9789048839865 (hardback)

Besprekingen

Bundeltje korte verhaaltjes, van elk steeds zo’n tien regels, over het ongebruikelijke vriendenduo Kat (van Katrien) en Vis in haar kom. Ondanks de beperkte actieradius van Vis vermaken ze zich prima samen met hun gesprekjes over zaken waar je eigenlijk nooit zo bij stil staat. Bijvoorbeeld waarom onweer 'onweer' heet, het gezellige gevoel dat regen kan geven of over beroemd zijn. De filosofisch getinte verhaaltjes zitten vol taalvondsten, waarvan het de vraag is of jonge kinderen die zullen oppikken. Dat is niet altijd nodig, maar soms zal hen daardoor de clou van het verhaaltje ontgaan. Dit is het eerste boek van popmuzikant Clark. Riphagen publiceerde zo'n vijftien boeken, onder meer 'Huisbeestenboel' en 'Het rode ei'. De goed getroffen, gekleurde, vaak vrolijke illustraties in een gemengde techniek sluiten goed op het vertelde aan en maken deze uitgave met prentenboek-uiterlijk tot een mooi, verzorgd geheel. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Alain Clark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alain Clark

Alain Clark (Haarlem, 4 juni 1979) is een Nederlands popmuzikant, schrijver en producer. Hij scoorde hits met nummers als This ain't gonna work (2007), Father and Friend (2008), Blow me away (2008) en Back in my world (2013).

Biografie

Alain Clark is geboren in Haarlem. Hij bezocht daar het Coornhert Lyceum. Hij woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop zelfgeschreven Nederlandstalige nummers. Met de single Heerlijk scoorde hij een hit.

Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het noveltynummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). Vakkenvuller werd ingezongen door Simon, die er in 2004 een top-10 hit mee scoord…Lees verder op Wikipedia