Dwarsligger
Nederlands

Dubbele moord

Agatha Christie (auteur)
+1
Dubbele moord
×
Dubbele moord Dubbele moord
In de reeks:
Twee romans waarin de Belgische speurder Hercule Poirot in verre oorden diverse moorden moet oplossen.
Bevat
Titel
Dubbele moord
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2010
783 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800581 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee eerder apart aangeboden detectiveromans rond Hercule Poirot. 'Moord in de Oriën-expres' is een echte 'Agatha Christie', waarin de beroemde detective wordt geconfronteerd met de moord op een medepassagier van de Oriënt-expres, gepleegd nadat de trein is ingesneeuwd. Uitstekende detectiveroman met een knappe intrige en een verrassende oplossing. In 'Moord op de Nijl' worden tijdens een boottocht op de Nijl drie moorden èn een juwelendiefstal gepleegd. Het gezelschap aan boord vertoont grote tegenstellingen en de psycholoog Hercule Poirot moet al zijn gaven aanwenden. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties