Boek
Nederlands

De moordenaar droeg blauw

Agatha Christie (auteur)
De spanning tussen een aantal mensen die in nauw contact met elkaar staan of gestaan hebben, ontlaadt zich in een moord.
Onderwerp
Battle (personage)
Extra onderwerp
Battle ; personage
Titel
De moordenaar droeg blauw
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Towards zero
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003
208 p.
ISBN
90-245-4812-8

Besprekingen

In een landhuis aan de Engelse kust, wordt de eigenaresse vermoord. De gasten, die er hun vakantie doorbrengen, staan aanvankelijk voor een raadsel, maar na een geheimzinnige uitspraak van een oude heer, die daarna ook wordt vermoord, wordt duidelijk, dat de moordenaar zich onder hen moet bevinden. Sfeervolle detective, volgens de bekende 'who-dunnit'-formule, die de schrijfster uitstekend beheerst. Alleen is inspekteur Battle, die de moorden oplost, misschien wat kleurlozer dan Miss Marple of Poirot. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia