Opmerkelijke Maandag met Maarten Goethals over "De fragmenten"

Op maandag 18 maart komt Maarten Goethals naar de bibliotheek! Hij stelt er zijn eerste roman voor, "De Fragmenten".

Waarom, als laatste van haar soort, liet ze de monarchie doodbloeden? Waarom bleef de koningin kinderloos en stelde ze geen opvolger aan? 'De fragmenten', de eerste roman van Maarten Goethals, snijdt een internationaal en brandend actueel thema aan: het gezag in crisis. Het hoofdpersonage, een journalist met vakantie, beschrijft in dagboekstijl de eerste zeven dagen van een land in rouw. Als getuige van een unieke gebeurtenis – de dood van Hare Majesteit – toont hij in flarden de invloed van het wegvallen van een eeuwenoud instituut.

Maarten Goethals is geboren in Brugge, en studeerde wijsbegeerte in Leuven. Hij woont in Brussel, werkte als redacteur voor de krant De Standaard, en verzorgt nu de communicatie voor Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenbehartiger van de jachtsector. Met de dichtbundel 'Hees' debuteerde hij in 2014 de poëzie, dit jaar verscheen 'De Fragmenten', zijn eerste roman. 

Deuren openen om 19u, de lezing begint om 19u30. Deze lezing is gratis, maar reserveren is wel verplicht. Dit kan aan de balie, telefonisch of via e-mail (bibliotheek@anderlecht.brussels).

 

De volgende Opmerkelijke Maandagen:

29 april: Claude Blondeel over Marcel Prousts romancyclus  'A la recherche du temps perdu'

27 mei: Green Evelien over Zero Waste: tips over afvalbesparing in het dagelijkse leven