Opmerkelijke Maandagen

Lezing Riadh Bahri: "Depressief? Loser!" op maandag 16 oktober om 19u30

Op het scherm was Riadh Bahri een gevatte VRT-reporter met een brede glimlach, een geslaagde jongeman in de fleur van zijn leven. Buiten beeld kampte Riadh echter met een slopende depressie. Overmand door verdriet sloot hij zich vaak urenlang huilend op in een donker toilet. Uiteindelijk stopte hij met werken, lag enkel nog in bed, waste zich niet en at nauwelijks.

Tijdens de lezing 'Depressief? Loser!' kijkt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen. Treffend en inspirerend beschrijft hij hoe hij de draad van zijn leven opnieuw oppakt, stap voor stap... Bahri brengt een emotioneel pleidooi voor het zoeken van én de noodzaak aan professionele hulp.

Deze lezing is een initiatief naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke gezondheid op 10 oktober. ( http://www.samenveerkrachtig.be/)

Deze lezing is gratis. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveren kan aan de balie, telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels)

 

 

Lezing Joost Vandecasteele: "Bella" op maandag 13 november om 19u30

Schrijver, scenarist en komiek Joost Vandecasteele leest voor uit "Bella", zijn boek bedoeld om luidop te lezen. "Bella" ontstond uit de ambitie om literatuur weer spannend en urgent te maken. "Bella" is niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar voor NU.

"Bella" is het verhaal van een meisje, geboren net na het Tijdperk van de Grote Twijfel, dwalend over de Superduper Snelweg, de strook asfalt gegoten over de evenaar. Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.

"Bella" is een krankzinnige lachspiegel die je de vraag stelt waarom je eigenlijk lacht, een groteske glazen bol die een toekomst voorspelt die vlak om de hoek ligt. Kortom, een fantastische mix tussen sciencefiction en stand-up comedy.

Deze lezing is gratis. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveren kan aan de balie, telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels)

 

 

Lezing Hendrik Cammu: "Wat moet ik nu geloven dokter?" op maandag 11 december om 19u30

We vinden een gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, soms tegenstrijdige onderzoeken over voeding en beweging. Wat moeten we nu geloven? Wat is echt gezond? Dokter Hendrik Cammu, hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het UZ Brussel, vertelt in deze lezing over de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij doorploegde alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften op zoek naar bewijzen in de beste studies.

Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier left hij uit wat de rol is van voeding voor onze gezondheid en onze levensverwachting. De "waarheid" over voeding, beweging en gezondheid is heel genuanceerd en vaak een kwestie van gezond verstand!

Deze lezing is gratis. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt! De deuren openen om 19u, de lezing begint om 19u30

Reserveren kan aan de balie, telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels)