Opmerkelijke Maandagen

 

Maandag 29 oktober om 19u30: Ann Ceurvels over "Etiketjes"

Vind jij ook dat alle kinderen tegenwoordig wel iets hebben? Autisme bijvoorbeeld. Daar hoorde je pakweg twintig jaar geleden toch amper iets over. Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een ‘etiketje’. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. In dit boek legt Vlaamse actrice Ann Ceurvels uit waarom zoveel kinderen tegenwoordig een ‘etiketje’ dragen. Ze probeert de ontelbaar vele ouders en families die er elke dag mee leven een warm hart onder de riem te steken als kinder- en jeugdcoach. Want ook zij is zelf een etiketjes-mama. Ja, zelfs een etiketjesechtgenote. Ben je bereid om je eigen overtuigingen even opzij te zetten en met een open geest te luisteren naar wat ze te vertellen heeft?

De lezing bijwonen is volledig gratis, maar reserveren is wel verplicht. Dat kan aan de balie, telefonisch of via e-mail (bibliotheek@anderlecht.brussels). Deuren openen om 19u, de lezing begint om 19u30.
 

Maandag 26 november om 19u30: Sophie De Schaepdrijver over "Gabrielle Petit: dood en leven van een spionne uit de Groote Oorlog"

Ze was de eerste arbeidersvrouw in Europa die een standbeeld kreeg. Haar leven werd twee keer verfilmd in Hollywood. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van de jonge patriottistische vrouw die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België spioneerde voor het Britse leger, tot ze in 1916 door de Duitsers werd ontmaskerd en voor een vuurpeloton kwam te staan. Sophie De Schaepdrijver (1961) is hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan Pennsylvania State University en publiceerde verscheidene boeken over de Eerste Wereldoorlog in België, waaronder het standaardwerk De Groote Oorlog. Ze is recent in Anderlecht komen wonen.

De lezing bijwonen is volledig gratis, maar reserveren is wel verplicht. Dat kan aan de balie, telefonisch of via e-mail (bibliotheek@anderlecht.brussels). Deuren openen om 19u, de lezing begint om 19u30.